Dani kruha


Vijesti   17. listopada 2021.

test

Skupina Ježići

Povodom Dana kruha i zahvale za plodove zemlje, odgojna skupina Ježići je tijekom cijelog tjedna provela niz aktivnosti vezanih uz ovu temu.

Kroz razgovor djece i odgojiteljica, razne priče i pjesmice, poticali smo spoznaju o važnosti i primjerenom odnosu prema hrani.

Mijesili smo, pravili "pećnicu", crtali, pekli "bakin kolač", a u petak smo se počastili proizvodima koje su djeca napravila kod kuće sa svojim roditeljima.

 

Katoličko vjerska odgojna skupina od 11.10. do 15.10.2021.

Upoznali smo i usporedno promatrali sjemenke: kukuruza, suncukreta i pšenice, te smo ih razvrstavali i imenovali i prebrojavali po skupinama sjemenke.

Upoznali smo postupak kroz priču "Sijač" – od sjemena do proizvoda – kruha i peciva.

Pjevali smo pjesmu "Pekar" i poslušali pjesmu o kruhu s CD-a.

Upoznali smo zanimanje ljudi – pekar, kolačar, upoznali i izrađivali kapu za pekara.

Djeca su radosno iščekivala kada ćemo izrađivati kolače od jabuka, pripremili su i donjeli od kuće: valjke za tijesto, pregače, modlice, te su vrijedno radili i pravili razne proizvode: rukama, valjcima i modlicama, ukrasili su sjemenkama i izložili

Za izradu kolača pazili smo na urednost i higijenu koristeći rukavice i dobro oprali ruke, te podmetače, daščice i bijeli stoljnjak, te pregačice i kapice.

Oblikovali smo kuglice od smjese: jabuke, med, kokos-prah, plazma keks, čokolada u prahu te valljali u isti prah- kokos ili keks.

Djeca su nestrpljivo čekala trenutak kada smo počeli kušati naš kolač. Gotovo su sve pojeli, ali smo se sjetili nakon obilnijeg kušanja i naših susjeda, te smo i njih pozvali na radosno uživanje u našem radu i proizvodu kolača od jabuka.

 

Skupina Cvjetići