Posjet Policiji - Katoličko vjerska odgojna skupina


Vijesti   29. rujna 2021.

test

Uoči Dana Policije, blagdana i zaštitnika policije Sv. Mihovila sjetili smo se naših policajaca, te smo ponovili njihovu važnost za našu sigurnost i odlučili smo im čestitati odlaskom u policijsku postaju s prigodnom čestitkom – dječjim likovnim radovima njihovog zanimanja.

Na putu do policije poštivali smo prometne znakove, pazili smo na pješačkom prelazu i stigli smo do policijske postaje gdje su nas dočekali policajci i službenici koji rade u policijskoj upravi.

Proveli su nas kroz zgradu policije gdje smo vidjeli prijemni šalter, zatvorsku prostoriju, sobu s monitorima za praćenje kamera koje su postavljene po okolici našega grada, šaltere za izdavanje dokumenata, te su i nama uspjeli uzeti otiske prstiju 😉, a na dvorištu smo imali prilike vidjeti i isprobati (sjesti – naravno) policijske motore i policijski kombi, ponovili smo zajedno s policajcima sve važno o sigurnosti u prometu.

Nakon obilaska počastili su nas slatkišima i slanišima, a mi njih čestitkom, recitacijama i pjesmama, zahvalili smo im na svemu te su nas ispratili uz pratnju motora 😊. Radost na lijepo provedenom posjetu vidjela se  na licima i djece i policajaca do nekog novog susreta!