Dani kruha PO Bapska


Vijesti   21. listopada 2022.

test

Pekari, k'o čarobnjaci, oduvijek se trude
othraniti tim umijećem i djecu i ljude.
Zato svatko neka čuje za pekarsko znanje,
jer baš ono zaslužuje najveće priznanje!

Danima kruha se djeca iznimno vesele i radosti nema kraja kada upoznaju, istražuju, mijese, oblikuju i stvaraju svojim ručicama. Djeca iz PO Bapska posjetili su Pekaru Totaj i sa velikim interesom uživala u prezentaciji izrade kruha i krušnih proizvoda. Gospodin Totaj, vlasnik pekare, svoje znanje i iskustvo prikazao je djeci uključujući i njih u sam proces.

Tako su djeca mijesila tijesto, oblikovala, plela pletenice, razvijala tijesto za burek, slagala i promatrala pečenje u velikoj peći. Miris je izmamio osmijehe na dječjim licima, a onda… uživanje u kušanju tako mekanih, toplih i ukusnih kiflica. Bilo je naravno i za ponijeti pa smo šetajući kroz prekrasan iločki park sjeli odmoriti na klupu, uživali u pogledu i pojeli još po jednu kiflicu. Pazili smo da ne pojedemo previše jer nas je čekao ručak kod naših prijatelja u iločkom vrtiću.

No, to nije kraj! Posjetili smo i Gradsku knjižnicu i čitaonicu gdje nas je ljubazna gospođa Romana upoznala s prostorom i odijelima knjižnice, a najviše vremena smo proveli na dječjem odjelu prepunom šarenih slikovnica i igračaka. Naravno, na kraju smo sve pospremili kao što to činimo i u vrtiću.

Naša pustolovina je bila savršena. Djeca su zaista uživala, a dan je bio sunčan i mirisan – pravi jesenski. Na putu do Bapske naši najmlađi su i zaspali, puni divnih doživljaja, sa svježim kiflicama u ručicama. Puno hvala gospodinu Totaju što nam je nesebično omogućio posjet Pekari, hvala ljubaznoj gospođi Romani i Gradskoj knjižnici i čitaonici Ilok, hvala našoj ravnateljici gospođi Barbarić i veliko hvala našem "čika vatrogascu", gospodinu Bašiću na prijevozu.

Do sljedeće pustolovine, pozdravljaju vas djeca iz PO Bapska i odgojiteljica Željka Božinović.